Minden alkoholt megisznak a repülőn a brit turisták

alkohol
Fotó: Unplash
Vágólapra másolva!
A SunExpressnek, egy török légitársaságnak a főnöke bevallotta, hogy amikor cége felvette az első brit utasokat, azok annyit ittak, hogy a gépből teljesen kiürült minden alkoholos ital.
Vágólapra másolva!

A SunExpress, a török ​​légitársaság sokak számára ismeretlen lehet, 2022-ben kezdett járatokat indítani az Egyesült Királyságból Törökországban. Azonban úgy tűnik 2022-ben nem voltak felkészülve arra, hogy mennyit isznak a britek - számolt be a The Daily Star.

A légitársaság főnöke, Max Kownatzki, a cég vezérigazgatója néhány brit viselkedéséről mesélt a TTG-nek. Max azt állítja, hogy az Egyesült Királyság utazói "hedonistábbak", mint a többi európai országok lakosai, és sokkal több pénzt is költenek.

Max azt állítja, hogy az egyik golfrajongókat szállító járat teljesen kifogyott az alkoholkínálatából – ez még soha nem fordult elő a Nagy-Britannián kívüli országokból érkező járatokon. 

A légitársaság főnöke azt mondta: 

Az indulás után 25 perccel elfogytunk a sörből és a borból; ez korábban még sosem fordult elő

A légitársaság hetente 136 járatot indít Nagy-Britanniából, néhány pompás közkedvelt török nyaralóvárosba.

A brit turisták azonban hírhedtek botrányos viselkedésükről, a leggyakoribb ok részeg randalírozás, kábítószerezés. A letartóztatásuk több mint fele Spanyolországban és az Egyesült Államokban történt. Csaknem ezer esetben kábítószer volt az ok, ezek egyharmada jutott a fenti két országnak. Balesetek is gyakorta történnek részegségük okán britekkel, a leggyakoribb a mopedes ütközés és a kizuhanás erkélyről. 

A spanyolok kifejezetten berágtak a britekre ezért egy külön jogszabályt is létrehoztak, ami csak rájuk vonatkozik. Persze mindez nagyon feldühítette a briteket, amikor szembesültek Spanyolország új utazási szabályzatával, miszerint minden turistának naponta legalább 97 fonttal kell rendelkeznie, ha idelátogatnak. Ez ugyanis veszélybe sodorta sokuk idei tervezett nyaralását. Mindezt már a reptéren is tudni kell igazolni, ha ez nem sikerül, akkor megtagadhatják a belépést Spanyolországba, és még az utazásra fordított összeg is elveszik. A Birmingham Live értesülései szerint emiatt egyre több brit fogadta meg, hogy soha többé nem tér vissza Spanyolországba.

Az Egyesült Királyság külügyminisztériumának tájékoztatása szerint a Spanyolországba utazni vágyó briteknek a Brexit óta megváltozott utazási szabályok miatt extra dokumentációkat is magukkal kell vinniük.