Így változtak meg a Vészhelyzet szexi doktornői az elmúlt évek alatt

Vágólapra másolva!
Milliók követték figyelemmel hosszú éveken át a mai napig legsikeresebb kórházsorozatot, a Vészhelyzetet, amihez valószínűleg hozzájárult az is, hogy gyönyörű színésznők játszották a főszerepeket. A Vészhelyzet egy amerikai fiktív kórház sürgősségi osztályán dolgozók életét követi nyomon 15. évadon át. A sorozat 2009-ben ért véget, de hatása más kórházas a mai napig vitathatatlan, hiszen gyakorlatilag az egész műfajt megújította, amellett, hogy világszerte népszerűvé vált.
Vágólapra másolva!

A máig népszerű sorozat első része 1994. szeptember 19-én került adásba az NBC csatornán, és egészen 2009. április 2-ig sugározták, összesen 331 epizóddal, 15 évadon keresztül. A Vészhelyzet története a chicagói Cook County General Hospitalban játszódik, mely a valódi Cook County Hospital kitalált változata volt, és az ottani sürgősségi osztályának és az ott dolgozó személyzetnek az életét követi nyomon.

ER, Vészhelyzet
A Vészhelyzet orvosi drámája a mai napg az egyik legnépszerűbb sorozat a műfajban
Fotó: IMDb

A Vészhelyzet volt az amerikai televíziózás történetének második leghosszabban sugárzott, főműsoridős orvosi drámája, ezt csak A Grace klinika előzte meg, mely 2005-ben indult és 19 évadot élt meg az ABC csatornán. A Vészhelyzet, eredeti címén ER (emergency room) 1996-ban elnyerte a kiemelkedő drámasorozatnak járó Primetime Emmy-díjat is, sok más kiemelkedő szakmai díj mellett.

A sorozatnak olyan színészek köszönhetik karrierjüket, mint George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Maura Turney, Goran Višnjić horvát származású színész, és még sokan mások. A sorozat színészei közül sokan nagyon sikeresek és népszerűek lettek, a mai napig aktívak színészként. A sorozat vége óta már 13 év telt el, így nem meglepő, hogy a sorozat legkedveltebb és legszexibb női főszereplői jócskán megváltoztak a kezdetek óta, többükre szinte már rá sem lehet ismerni, felismerhetetlenre öregedtek.


Sherry Stringfield

1996-ban úgy döntött az első női főszereplőként, hogy otthagyja a Vészhelyzet-et, de 2001-ben mégis visszatért a sorozatba – közben pedig forgatókönyv-elemzést is tanított, színdarabokat is rendezett. Karaktere Susan Lewis elsősorban bajkeverő testévérének életét próbálja helyrehozni nem túl sok sikerrel, valamint ő is romantikus kapcsolatba került Greene doktorral, ami bonyolította a távozását, hiszen nagyon magára haragította ekkor a producereket. Akkori távozását családi okokkal indokolta. Azóta sem sikerült hasonló sikereket elérnie,  legutóbb Gyilkos elmék: Túl minden határon című sorozatban láthattuk, előtte pedig A búra alattban szerepelt kilenc epizódban. Egy lánya és egy fia van, újságíró férjével 2006-ban váltak el.

Sherry Stringfield, Vészhelyzet, ER
Sherry Stringfield a Vészhelyzetben Suzant alakította. Az 56 éves színésznő azóta sem ért el hasonló sikert
Fotó: Getty Images

Julianna Margulies

Talán az egyik legsikeresebb színésznő a sorozatban szereplők közül a Carol Hathaway nővért alakító Julianna Margulies, akinek ez volt az első legismertebb szerepe világszerte. Az 57 éves színésznő ezt követően számos sikeres produkcióban részt vett, és több rangos díjjal is elismerték a munkásságát. A sorozatban a kezdetektől szerepelt egészen 2000-ig, majd a záró évadban is feltűnt. Majd ezt a sikert felülmúlva játszott A férjem védelmében című sorozatban, melyben a női főszerepben, Alicia Florrick szerepében tűnt fel 2009-től 2016-ig. Alakításával hatalmas sikert aratott, két újabb Primetime Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat elnyerve, a mai napig aktív színészként, legutóbb 2020-ban tűnt fel a The Morning Show című sorozatban Jennifer Aniston és Reese Whiterpsoon oldalán.

Julianna Margulies, ER, Vészhelyzet
Julianna Margulies lett az egyik legsikeresebb a szereplők közül. Már 57 éves, egy gyerek édesanyja
Fotó: Getty Images

Maura Tierney

Szintén nővérként kezdte a sorozatban Abby Lockhartként, majd időközben megszerezte a doktori címet. Izgalmas se veled, se nélküled kapcsolatban volt Dr. Luka Kovač-csal, akit az egykori szívtipró, horvát származású színész, Goran Višnjić alakított, aki szerepe szerint is horvát származású. Az 59 éves Maura Tierney 1999 és 2009 között volt főszereplője a Vészhelyzetnek, azóta is sikeres színésznő, a mai napig folyamatosan szerepel, egyik legismertebb szerepe a Viszony című sorozatban Helen Solloway, akit 2014 és 2019 között alakított.

Maura Tierney, Vészhelyzet, ER
Maura Tierney már 60 éves, a mai napig aktív színésznő. A sorozatban az egyik legkedveltebb karaktert, Abbyt alakította
Fotó: Getty Images

A cikk folytatásáért lapozzon!