Ezek a legfinomabb epres desszertek, amelyek a hét bármelyik napján elkészülhetnek

Eper, szamóca, gyümölcs, eperszamóca
Fotó: Shutterstock/KatyaPulina
Vágólapra másolva!
Beköszöntött az eperszezon, ezért végre kilószámra majszolhatjuk a hőn áhított finomságot. Bár a szamóca önmagában, esetleg némi tejszínhabbal is remek választás, ám még izgalmasabb, ha kedvenc desszertjeinket dobjuk fel vele. Mutatunk 7 epres finomságot, melyek gondoskodnak arról, hogy minden napban legyen egy csöppnyi élvezet.
Vágólapra másolva!

Epres banánkenyér hétfő-undor ellen

Bár a klasszikus banánkenyér is igen közkedvelt finomság, némi eperrel már valóságos mennyei csemege. 

Ez az ínycsiklandó desszert remek módja annak, hogy megédesítsük vele a hétkezdést.

Hiszen mindenki lelkesebben ugrik ki az ágyból, ha még munkába menet előtt egy csésze kávé és egy szelet finom sütemény várja a reggelizőasztalon. 

Sőt, mivel egyszerűen csomagolható és szállítható, még a munkahelyre is vihetünk belőle,

 és a kollégáinkat is lenyűgözhetjük vele. Érdemes még előző este elkészíteni, ez a sütemény ugyanis annál finomabb, minél jobban összeérnek az ízek!

Hozzávalók:

  • 115 g vaj
  • 200 g cukor
  • 2 nagy tojás, felverve
  • 3 érett banán, összetörve
  • 356 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 200 g eper, apróra vágva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd vajazzunk ki egy kenyérformát. Ezután egy nagy tálban dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy robotgéppel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a felvert tojást, majd az összetört banánt. Keverjük össze egy másik tálban a sót, a szódabikarbónát és a lisztet. Lassan, folyamatos keverés mellett öntsük a vajas keverékhez. Amint a tészta összeállt, dolgozzuk össze az eperdarabokkal, majd öntsük a tésztát a kenyérformába, és süssük 15 percig. Végül vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 30 percig.

Eper, szamóca, gyümölcs, eperszamóca, desszert, epresdesszert, epres banánkenyér
Fotó: Shutterstock/Larisa Sadomtseva