Vágólapra másolva!
Sergio Péreznek, a Red Bull pilótájának édesapja azt állítja, a fia legkeresettebb pilóta a Forma-1-ben.

A hatszoros futamgyőztes versenyző továbbra is a Red Bull-lal folytat tárgyalásokat, de a maradása korántsem biztos. Pérez szerződése a szezon végén lejár, azonban a Japán Nagydíj után a mexikói pilóta azt mondta, várhatóan hamarosan rendeződik a jövője.

Pérez remekül kezdte a szezont, hiszen öt futamból négyszer a dobogóra állhatott, a háromszoros világbajnok Max Verstappen mögött pedig a második helyen áll a pontversenyben.

A Red Bull természetesen mérlegeli a piaci lehetőséget, hiszen a szezon végeztével a pilóták felének lejár a szerződése, így olyan nevek megszerzése is terítékre került, mint a Ferraritól távozni kényszerülő Carlos Sainz. 

Továbbra sem tudni, mi lesz a sorsa Sergio Péreznek
Fotó: AFP/Greg Baker

Antonio Pérez, a Red Bull pilótájának az édesapja azonban úgy gondolja, hogy a fia a legjobb választás. 

Checo még tíz évig a miénk lesz a Forma-1-ben. Sok lehetősége van, ő a legkeresettebb pilóta az F1-ben, és mindenekelőtt ő az, akinek a legtöbb szponzora van, több, mint Verstappennek és Hamiltonnak együttvéve 

mondta Perez édesapja a Relevónak.

„A világ minden tájáról keresik őt a cégek, Sergio Perez a legjobb promóter a világon. Az ő árucikkeiből soha nem marad, mindig gyorsan elfogynak” – tette Antonio Pérez, akinek a megjegyzései azok után hangzottak el, hogy Helmut Marko első körben elutasította a hároméves szerződéshosszabbítást, amit Pérezék sürgettek.

Pérez eddig csak rövid távú szerződéseket kötött a Red Bullnál, jelenlegi szerződését nem sokkal a 2022-es Monacói Nagydíjon aratott győzelme előtt írta alá.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, a csapatál senki sem aggódik amiatt, hogy egyelőre még nem dőlt el, ki lesz Verstappen társa a következő szezontól. 

A 2024-es Forma-1-es szezon május első hétvégéjén, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.