Fantasztikus látványt nyújt Svájc legdrágább ingatlana

St. Moritz
St. Moritz közelében történt a baleseet
Vágólapra másolva!
Ha valakinek van közel 81 milliárd forintja, az megveheti Svájc legdrágább ingatlanát. Az alpesi ország hóborította hegyeiben található ugyanis egy modern kori "jégpalota", amely elképesztően látványos termeket rejt magában.
Vágólapra másolva!

Svájc legdrágább ingatlana a Lonsdaleite Estate, az értéke pedig 185 millió dollár, vagyis közel 81 milliárd forint. A svájci Alpokban, pontosabban St. Moritzban található különleges jégpalota most piacra került, és a képek alapján egészen lenyűgöző építészeti megoldásokat rejt magában – írja a The Richest.

Az összesen hét emelettel rendelkező palota közel 4000 négyzetméter területű,

és a hatalmas fogadóteremben 10 és fél méter magas, a padlótól a mennyezetig elterülő ablakok teszik lehetővé, hogy a tulajdonos megcsodálja a környező tájat.

Az Engadin alpesi völgyvidékén található házban vannak még hatalmas, kettős ívű kandallók, egy vörös bársonnyal burkolt könyvtár és a kíváncsi szemek elől elrejtett, titkos szobák is. A Lonsdaleite egyébként egy gyémántfajtáról kapta a nevét, és az ingatlan pompája meg is felel az elnevezésnek.

A teljes egészében magánterületen található birtok még síterepet is magában foglal, de az épületen belül az egyik fogadóteret például nercbunda borítja, illetve mennyezeten lebegő gyertyákkal is ellátták az egyik helyiséget.

Mindezt képes fokozni a tojás alakú reggeliző sarok, melynek falait 24 karátos arany borítja. A mennyezetről egy egyedi készítésű tojásszobor lóg. A hírek szerint csak ennek az egyetlen szobornak az elkészítése 145 ezer dollárba került.

Az ingatlanban öt hálószoba található (mindegyik külön fürdőszobával), melyekhez üveglépcsők vezetnek. A hálószobák falait kasmír borítja, a fürdőszobák pedig más-más kővel vannak kirakva.

A fő lakosztály alatt helyet kapott egy borospince és egy házimozi is, mindkettő több mint 1,3 millió dollár értékű. Itt található a síbarlang is, ahol a birtok jelenlegi tulajdonosa egy privát sífelvonót szerelt fel.

Ha pedig a vendégek elfáradtak a privát síelésben, felmehetnek a wellness emeletre. Az egész szintet elfoglaló részleg teljes körű spa-komforttal rendelkezik, beleértve a himalájai sókamrát, a gőzkamrát, egy fagypont alatti jégkamrát, valamint egy privát masszázsrészleget is.

A birtok alatt továbbá található még egy földalatti tó is, melyet Swarovski kristályfényekkel világítanak meg, a körülölelő falakat pedig tükrös olasz műalkotások díszítik.

Az ingatlan legalsó szintjén egy hat autót befogadni képes garázs található, speciális forgó asztallal kialakítva.

A fentiek alapján a Lonsdaleite egyértelműen a világ egyik legjobban felszerelt és legértékesebb téli otthonának számít. Nem meglepő, hogy az ára is elképesztően magas.

A CNBC még 2017-ben készített látványos videót az ingatlanról:

Cikkünk kiemelt képén St. Moritz.