Itt a fordulat, csökkenni kezdett a használt autók ára Magyarországon

használt, autó, használtautó kereskedés, autókereskedés, illusztráció
1934062409
Vágólapra másolva!
Megállt a használt autók árának emelkedése Magyarországon, minimális mértékben már csökkent is az átlagár.
Vágólapra másolva!

Számos drága autó esetében már komoly engedményre kényszerülnek az eladók, összességében trendfordulót látunk jelenleg - írta a Vezess.hu. Szeder Attila, a Használtautó.hu értékesítési vezetője szerint az adatok azt mutatják, hogy januártól szeptemberig minimálisan ugyan, de egy százalékkal

csökkent az összes meghirdetett autó átlagára.

Jelenleg a kínálat vezérli a hazai használtautó-piacot, a kereskedők ezért minden eszközt bevetnek, hogy becsábítsák magukhoz a vevőket.

Újra megjelentek a kedvezményes ajánlatok és az akciók.

Korábban villámgyorsan el lehetett adni a fiatal, keveset futott autókat, de Halász Bertalan, a Jóautók.hu ügyvezetője szerint ez immár nem egyértelmű: nagyban függ az árazástól, és nem ritka a komoly alku a vevők részéről.

Ezeknek az autóknak az eladói a korábbinál rosszabb pozícióba kerültek,

mivel az új prémiumkategóriás autók esetében is jelentős árengedmények vannak a piacon.

Két éve simán előfordult egy pár éves BMW i3-nál, hogy vevője néhány hónap után akár egy-másfél milliós többlettel továbbadhatta az akkor már valamivel idősebb és magasabb futásteljesítményű villanyautóját, mint amennyiért ő vette használtan. Most más világ van: Halász szerint

a kereskedők a rajtuk ragadt villanyautókon gyakran magas veszteségeket könyvelnek el manapság, ebben a szegmensben majdnem kétmillió forinttal csökkent az átlagár.